Recept
« Terug naar recepten
Gewokte bloemkool met rundvlees en wortel
PT45M
Gewokte bloemkool met rundvlees en wortel
Een heerlijk gewokte bloemkool met rundvlees en wortel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewokte bloemkool met rundvlees en wortel te bereiden
Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en halveer de bloemkoolroosjes eventueel overlangs. Snij de biefstuk in dunne reepjes. Rasp de wortelen en snij ze in staafjes. Schil de gember en snij hem in fijne sliertjes.
Blancheer de bloemkoolroosjes 3 tot 4 minuten in kokend gezouten water. Giet af en spoel de bloemkool meteen met koud water. Laat goed uitlekken.
Verhit een likje olie in de wok en roerbak het rundvlees kort op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en zet even opzij.
Doe de bloemkoolroosjes in de wok, voeg eventueel nog wat olie toe, roerbak ze kort. Voeg de worteltjes en de gember toe, bak ze nog even mee.
Schep het vlees weer in de pan. Breng op smaak met oestersaus, rijstazijn, peper en zout. Warm nog even door. Verdeel het gerecht over warme borden. Werk af met verse koriander en serveer.
Blancheer de bloemkoolroosjes 3 tot 4 minuten in kokend gezouten water. Giet af en spoel de bloemkool meteen met koud water. Laat goed uitlekken.
Verhit een likje olie in de wok en roerbak het rundvlees kort op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en zet even opzij.
Doe de bloemkoolroosjes in de wok, voeg eventueel nog wat olie toe, roerbak ze kort. Voeg de worteltjes en de gember toe, bak ze nog even mee.
Schep het vlees weer in de pan. Breng op smaak met oestersaus, rijstazijn, peper en zout. Warm nog even door. Verdeel het gerecht over warme borden. Werk af met verse koriander en serveer.