Recept
« Terug naar recepten
Gewokte Garnalen met Lenteui en Ketchup
PT45M
Gewokte Garnalen met Lenteui en Ketchup
Een heerlijk gewokte garnalen met lenteui en ketchup recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Azie
Bron:
Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewokte Garnalen met Lenteui en Ketchup te bereiden
1).Marineer de garnalen in een mengsel van eiwit, knoflook, gember, lombok en 1 x 5 cc maïzena.
2).Maak een mengsel van de ketchup, kippenbouillon, gula djawa, zout, peper en 1 x 5 cc maïzena en roer dat goed door.
3).Maak de olie dampend heet in de wok en doe de garnalen daarin.
4).Wanneer de garnalen beginnen met rode te kleuren giet dan het ketchup-mengsel er bij en roer.
5).Laat de garnalen nog zo'n 2 minuten verder garen en doe dan de lenteuitjes er bij.
6)Verdeel snel de garnalen over de bordjes en bestrooi met korianderblaadjes.
2).Maak een mengsel van de ketchup, kippenbouillon, gula djawa, zout, peper en 1 x 5 cc maïzena en roer dat goed door.
3).Maak de olie dampend heet in de wok en doe de garnalen daarin.
4).Wanneer de garnalen beginnen met rode te kleuren giet dan het ketchup-mengsel er bij en roer.
5).Laat de garnalen nog zo'n 2 minuten verder garen en doe dan de lenteuitjes er bij.
6)Verdeel snel de garnalen over de bordjes en bestrooi met korianderblaadjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er rijst bij te eten en een groente gerechtje.