Recept
« Terug naar recepten
Gewokte sperziebonen met spekreepjes
PT20M
Gewokte sperziebonen met spekreepjes
Het leuke van dit recept is dat je mensen die anders nooit boontjes eten door deze bereidingswijze boontjes zelfs lekker kunt laten vinden.
Als ik gewone gekookte sperziebonen op tafel zet hou ik vaak een halve pan over maar deze keer was hij schoon tot op de bodem.
Door de boontjes te wokken behouden ze een stevige bite.
Let op: Voeg geen extra zout toe want de spekreepjes bevatten al voldoende zout.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewokte sperziebonen met spekreepjes te bereiden
- Was de boontjes snijd de uiteinden eraf en snijd ze in doormidden, overgiet ze met kokend water en laat ze 10 min. in het hete water staan, na 10 min. laat je de boontjes in een vergiet uitlekken.
- Verhit een wok en bak hierin de spekreepjes krokant.
- Voeg de uitgelekte boontjes toe en wok nog ongeveer 10 minuten, dit kan korter of langer zijn al naar gelang je eigen smaak.
- Een beetje peper uit de molen is voldoende, zout is niet nodig want in de spekreepjes
zit al voldoende zout.