Recept
« Terug naar recepten
Gewokte spinazie met gegrilde St-Jacobsnoten
PT20M
Gewokte spinazie met gegrilde St-Jacobsnoten
Een heerlijk gewokte spinazie met gegrilde st-jacobsnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewokte spinazie met gegrilde St-Jacobsnoten te bereiden
Spoel de bladspinazie onder lauw water en verwijder de steeltjes.
Verhit de arachide-en sesamolie en wok de uitgelekte spinazie kort.
Kruiden met peper en zout.
Rooster de Sint-jacobsnoten kort aan beide zijden in een grillpan en kruid ze met zeezout en wat peper.
Leg de ham tussen 2 vel keukenpapier en zet het 2 minuten in de magnetron op volle kracht zodat de ham krokant wordt.
Laat hem afkoelen.
Laat de pijnboompitten in een pan zachtjes verkleuren.
Verhit de arachide-en sesamolie en wok de uitgelekte spinazie kort.
Kruiden met peper en zout.
Rooster de Sint-jacobsnoten kort aan beide zijden in een grillpan en kruid ze met zeezout en wat peper.
Leg de ham tussen 2 vel keukenpapier en zet het 2 minuten in de magnetron op volle kracht zodat de ham krokant wordt.
Laat hem afkoelen.
Laat de pijnboompitten in een pan zachtjes verkleuren.