Recept
« Terug naar recepten
Gewone cake
PT90M
Gewone cake
Een heerlijk gewone cake recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ann van aken
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
- > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
basis kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gewone cake te bereiden
Roer de margarine met de suiker , de vanillesuiker en het zout tot een schuimige massa.
Roer de eieren een voor een door de massa, voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen in de massa.
Klop de massa, eventueel met behulp van een mixer, nog ongeveer 5 minuten.
Schep de gezeefde bloem beetje bij beetje luchtig door de massa.
Doe de massa direct over in de ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
Vul de vorm voor maximaal tweederde om uitrijzen te voorkomen..
Bak het deeg ongeveer 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven, gasstand 2/180 graden.
Open de oven niet om inzakken te voorkomen.
De cake is gaar als een breinaald, die erin gestoken word, er droog uitkomt.
Laat de cake afkoelen en neem de cakevorm voorzichtig weg.
bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker.
Roer de eieren een voor een door de massa, voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen in de massa.
Klop de massa, eventueel met behulp van een mixer, nog ongeveer 5 minuten.
Schep de gezeefde bloem beetje bij beetje luchtig door de massa.
Doe de massa direct over in de ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
Vul de vorm voor maximaal tweederde om uitrijzen te voorkomen..
Bak het deeg ongeveer 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven, gasstand 2/180 graden.
Open de oven niet om inzakken te voorkomen.
De cake is gaar als een breinaald, die erin gestoken word, er droog uitkomt.
Laat de cake afkoelen en neem de cakevorm voorzichtig weg.
bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker.
lol zegt: