Recept
« Terug naar recepten
Ghanese kip
PT60M
Ghanese kip
Een heerlijk ghanese kip recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ghanese kip te bereiden
Snij het haantje in 4 stukken. Hak de sjalotjes fijn. Schil de aubergines en snij ze in fijne reepjes. Hak of maal de pindanootjes fijn. Kleur de stukken haan in boter en olie en spijs met peper en zout. Bestrooi met de bloem en roer het goed om gedurende een paar minuten. Haal de stukken haan uit de pan en houd die warm. Giet de witte wijn in de pan en schraap alle aanbaksel los van de bodem. Voeg de kippenbouillon toe en laat eventjes inkoken. Zeef en overgiet er de stukken haan mee. Voeg er de sjalot, knoflook, het kruidenbundeltje, de aubergines en de pinda's aan toe en meng goed. Sluit de pan en laat 40 minuten smoren. Haal de stukken haan en zoveel mogelijk garnituur uit de pan en schik deze op een schotel. Verwijder het kruidenbundeltje en kook de saus sterk in. Nappeer de stukken haan rijkelijk met de saus. Serveer met gekookte rijst en gefrituurde schijfjes bakbanaan.