Recept
« Terug naar recepten
Gierst met Spinazie
PT25M
Gierst met Spinazie
Een heerlijk gierst met spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
annemieks keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gierst met Spinazie te bereiden
Doe de gierst met het bouillonblokje en de
abrikozenstukjes in een pan en voeg daar het water aan toe.
Roer alles goed door elkaar en laat het even intrekken.
Als het er te droog uitziet giet dan nog een beetje heet water erbij.
Let op dat ook het bouillonblokje opgelost is.
Zet de pan op een laag pitje, roer de spinazie door het mengsel heen en giet daar een scheutje citroensap overheen.
Laat het nog even door pruttelen tot het geheel lekker warm is en goed doorgeroerd.
Serveer de gierst in een kommetje en strooi de pijnboompitjes er overheen.
abrikozenstukjes in een pan en voeg daar het water aan toe.
Roer alles goed door elkaar en laat het even intrekken.
Als het er te droog uitziet giet dan nog een beetje heet water erbij.
Let op dat ook het bouillonblokje opgelost is.
Zet de pan op een laag pitje, roer de spinazie door het mengsel heen en giet daar een scheutje citroensap overheen.
Laat het nog even door pruttelen tot het geheel lekker warm is en goed doorgeroerd.
Serveer de gierst in een kommetje en strooi de pijnboompitjes er overheen.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Dit leek me een interessant gerecht, ga ik zeker maken.