Recept
« Terug naar recepten
Ginger snaps
PT30M
Ginger snaps
Een heerlijk ginger snaps recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ginger snaps te bereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bakblik met bakpapier bekleden. Gemberbolletjes in kleine stukjes snijden. Boven kom zelfrijzend bakmeel met gemberpoeder en zout zeven. Basterdsuiker erdoor roeren. Boter toevoegen en met 2 messen in kleine stukjes snijden. Stroop en gember en gembersiroop toevoegen, deeg tot samenhangende bal kneden. Van deeg ca. 16 bolletjes vormen ter grootte van walnoot, met handpalm op bakplaat platdrukken. Koekjes in midden van oven ca. 15 minuten bakken. Koekjes ca. 3 minuten op bakblik laten afkoelen, daarna op rooster laten afkoelen.
lindafaith zegt:
groetjes
Linda