Recept
« Terug naar recepten
Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
PT20M
Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
Een heerlijk glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek te bereiden
Snij de peperkoek in kleine blokjes en rooster ze, zonder vetstof, in een antikleefpan op zacht vuur. Hou apart.
Schil de appel en snij in blokjes. Smelt de boter in dezelfde pan en bak er de appelblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Bestrooi ze met de griessuiker en laat ze snel karameliseren.
Snij ondertussen de zwarte pens in ringetjes en laat ze snel bakken in een antikleefpan met de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine blokjes.
Verdeel de appels over 6 glaasjes, leg er de blokjes pens bovenop en vervolgens de blokjes peperkoek. Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
An zegt:
Een vraagje: kan dit recept ook koud worden geserveerd?
Graag een reactie.
Alvast mijn dank
fijnproever zegt:
Erwin Elens zegt: