Recept
« Terug naar recepten
Glasmihoen met Tomaten-Komkommer Salade en Gebakken Tahoe
PT45M
Glasmihoen met Tomaten-Komkommer Salade en Gebakken Tahoe
Dit gerechtje werd veel gegeten in Hong Kong tijdens de lunch.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glasmihoen met Tomaten-Komkommer Salade en Gebakken Tahoe te bereiden
- Bereid de glasmihoen zoals staat aangegeven op het pak (meestal houdt dat in dat ze worden geweld in kokend water gedurende 15 minuten, dan worden uitgelekt en vervolgens weer 2 minuten in kokend water mogen opkoken, waarna ze worden uitgelekt en koud worden nagespoeld om het kook-proces te stoppen). Daarna de mihoen vermengen met de ketjap en het citroensap en koel bewaren.
- Fruit de ui, knoflook en geraspte gember even aan in de olien tot de ui zacht is geworden en glasachtig.
- Haal van het vuur af en meng in een kom met alle ingredienten voor de "salsa" (= mengsel van klein gesneden ingredienten). Zet koel weg.
- Verhit de olien en fruit daarin aan de gember en de knoflook. Verwijder na een paar minuten de knoflook en de gember en bak dan in de achtergebleven olie de tahoe blokjes knapperig.
- Verdeel de mihoen over de kommetjes en schep daarover de tomaten-komkommersalade (salsa) en strooi daarover de tahoe-blokjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een rosé wijn of een Pinot Gris of een Riesling.