Recept
« Terug naar recepten
Glutenvrije kippenbouillon
PT120M
Glutenvrije kippenbouillon
Een heerlijk glutenvrije kippenbouillon recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorry Hertog
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Boek Vechten met gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glutenvrije kippenbouillon te bereiden
Doe 21/2 l water in een grote ruime pan, doe hier de kip en 1 th.lepel zout en breng dit op niet al te hoog vuur, zonder deksel aan de kook.Schep met een schuimspaan regelmatig het schuim eraf. Maak ondertussen de prei, ui en wortel schoon en snij de groente in grove stukken. Was de peterselie en selderij. Als het water kookt al het resterende schuim eraf scheppen en de overige ingrediënten toevoegen. Leg een deksel schuin op de pan en laat de bouillon minstens 2 tot 4 uur trekken. Hoe langer hoe geuriger en lekkerder hij wordt. Schep de kip uit de pan en haal de mooie stukken vlees eraf. Gebruik deze bv voor een kippensalade. Zeef de bouillon eerst door een vergiet dan nogmaals door een vergiet dat je met een vochtige doek hebt bekleed. Ontvet de bouillon eventueel door hem af te laten koelen en het gestolde vet eraf te scheppen.