KookJij

Goedgevulde Gumbo

Een heerlijk goedgevulde gumbo recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Midden-Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Recept van Alejandro, een oud-collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goedgevulde Gumbo te bereiden

Bak de bloem omroerend in de soeppan zonder boter of olie tot deze kastanjebruin van kleur is (raam open of afzuigkap aan, dit ruikt niet echt lekker!). Haal de bloem eruit en laat iets afkoelen in een bak of kom.

Smelt de boter in de soeppan en fruit hierin de uien, knoflook en pepertje in aan tot ze glazig zijn en voeg de tomatenpuree toe. Bak deze ook nog even mee om het te ontzuren en voeg dan in 1 keer alle bloem toe en roer het geheel heel goed door.

Voeg al roerende beetje voor beetje de bouillon toe, tot je een gebonden soep hebt.
Doe er de kip, garnalen, rivierkreeftjes en groenten bij (de groenten moeten knapperig blijven) en laat het geheel een minuut of 10 heel goed doorwarmen, maar niet meer koken.
Roer er de fijngesneden peterselie door, proef of je de Gumbo goed op smaak vind en serveer deze lekker warm op tafel met stokbrood, of als extra vulling rijst. Eet smakelijk!


Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Een receptje van Alejandro, een oud-collega van mij die deze heerlijke maaltijdsoep met de regelmaat van de klok op de kaart zette en die ook door ons met smaak als personeelshap naar binnen werd gewerkt....

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Erwin, slordig kan je het niet noemen gebeurt bij mij ook wel eens hoor. Zie dat je er ook kip, rivierkreeftjes en tijgergarnalen hebt toe gevoegd, moet zeggen die gumbo soep staat me wel echt aan. Groetjes ;-)
Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Hoi Hilde, bij het teruglezen van het recept zag ik dat ik dat was vergeten.. slordig!!
Die doe je dus tegelijkertijd met de kip, garnalen en kreeftjes in de pan om ze flink warmte te geven, maar niet echt te koken; de bedoeling is dat ze lekker knapperig blijven.
Dank je wel dat je me er op attent maakte! Vriendelijke groetjes, Erwin
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Erwin heb toch een vraagje, wat doe je met de bleekselder, porei en winterwotel, hoor het wel van je.
Groetjes Hilde Kookjij