Recept
« Terug naar recepten
Goedgevulde Kruidkoek
PT10M
Goedgevulde Kruidkoek
Een heerlijk goedgevulde kruidkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Pien Bultman
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
18 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Goedgevulde Kruidkoek te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 170* C (heteluchtoven 150*C) en ver de cakevorm in met boter.
2. Hak de gember en hazelnoten fijn. Ontpit de dadels en snijd ze in reepjes.
3. Maak het beslag: Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen. In steelpan rozijnen met sinaasappelsap en -rasp verwarmen. Iets laten afkoelen. In kom specerijen mengen. Meel, bakpoeder en suiker erdoor mengen. Ei erboven breken, stroop en melk toevoegen, met garde roeren tot glad beslag. Gember en rozijnen met sap door beslag roeren.
4. Schep de citroenrasp, hazelnoten en dadels door het beslag.
5. Vul de vorm met het beslag en strijk de bovenkant glad. Bak de kruidcake midden in de oven in 1 uur gaar.
2. Hak de gember en hazelnoten fijn. Ontpit de dadels en snijd ze in reepjes.
3. Maak het beslag: Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen. In steelpan rozijnen met sinaasappelsap en -rasp verwarmen. Iets laten afkoelen. In kom specerijen mengen. Meel, bakpoeder en suiker erdoor mengen. Ei erboven breken, stroop en melk toevoegen, met garde roeren tot glad beslag. Gember en rozijnen met sap door beslag roeren.
4. Schep de citroenrasp, hazelnoten en dadels door het beslag.
5. Vul de vorm met het beslag en strijk de bovenkant glad. Bak de kruidcake midden in de oven in 1 uur gaar.