Recept
« Terug naar recepten
Gong Pao-kip
PT45M
Gong Pao-kip
Een heerlijk gong pao-kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ad Reniers China Deel 2
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gong Pao-kip te bereiden
Voorbereiding:
Ontvel en ontzeen de kipfilets en snij deze in kleine blokjes.
Marineer de kipfilet met rijstwijn, eiwit en zout en peper.
Hak de knoflook en gember fijn.
Snij de Spaanse pepers in de lengte door en verwijder de zaadjes.
Meng de ketjap manis, kipbouillon of water , suiker en sesamolie goed door elkaar.
Bereiding:
Schoei het vlees in de hete olie snel dicht tot dat deze van kleur veranderd, haal het vlees uit de olie en laat deze goed uitlekken.
Verhit de 4 eetl olie voeg de knoflook, gember en pepers toe en roerbak deze 30 seconden.
Voeg nu ook de ketjap manis, kipbouillon of water, suiker, sesamolie en de kipfilet bij een en roerbak het geheel een 30 seconden goed door.
Voeg als laatste de pinda’s toe.