KookJij

Goudbrasem in mirtekorst

Een heerlijk goudbrasem in mirtekorst recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: cucina italia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goudbrasem in mirtekorst te bereiden

Doe de bloem,2 eieren,1 eetlepel grof zout
een snufje chilipoeder en enkele fijn gehakte mirte en laurierbladeren in de kom van de kneedmachine.Zet de deeghaken in het apparaat,start het en kneed het geheel,terwijl u voldoende water(70 gram)toevoegt,tot een vrij elastisch deeg,dat u 15 minuten laat rusten.Fileer ondertussen de goudbrasem,was hem,dep hem droog en kruid hem met gekneusde mirtebladeren en bessen,fijn zout en peper uit de molen en wikkel hem in het uitgerolde deeg.Leg de visrol op een met bakpapier beklede bakplaat,bestrijk het deeg met de losgeklopte eierdooier en plaats de vis ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden.Snijd ondertussen de wortelen en de prei in minuscule blokjes en fruit de groenten in een klontje boter,blus af met een scheut wijn en evenveel water en voeg wat zout toe.Laat het vocht licht inkoken en voeg vervolgens 10 fijngehakte olijven en 1 eetlepel afgespoelde kappertjes toe,draai na enkele minuten het vuur uit en bind het sausje met een flinke klont boter.Leg de vis zodra hij klaar is op een bord en serveer er het groentesausje in een apart schaaltje bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst