KookJij

Gouden appeltjes

Een heerlijk gouden appeltjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: de bolleken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gouden appeltjes te bereiden

Voorbereiding
Rol de Granny-bolletjes door het losgeklopt ei. Wentel ze vervolgens door de bloem. Laat even rusten.
Bereiding
Verhit de wok op hoog vuur en giet er enkele eetlepels arachideolie in. Voeg de appelbolletjes toe wanneer de olie licht walmt. Kleur de bolletjes mooi goudgeel aan door ze voorzichtig rond te scheppen. Schep ze uit de wok op een vel keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen en om de gebakken buitenkant te laten korsten. Maak de wok brandschoon met heet water en een metalen schuursponsje. Gebruik in geen geval afwasmiddel. Giet enkele eetlepels water in de wok, maak warm en voeg zoveel suiker toe tot je al roerend een lichtlopende siroop krijgt. Schep de appelbolletjes héél voorzichtig, met slechts een tiental tegelijk, in de wok. Haal de bolletjes nóg voorzichtiger door de suikeroplossing. Schep ze uit de wok in een kommetje met ijskoud water, zodat de suiker onmiddellijk stolt. Breng over op keukenpapier en dep de overtollige waterdruppels weg.
Presentatie
Schep in kommetjes, bestrooi met witte sesamzaadjes en dien op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst