Recept
« Terug naar recepten
Goulaschsoep
PT60M
Goulaschsoep
Een heerlijk goulaschsoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
34
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Goulaschsoep te bereiden
Doe de boter in de pan en bak hierin het spek uit. (niet bruin laten worden) Haal het spek uit de pan en doe in het vet dat achterblijft de fijngesneden poulet, en bak dit bruin. Voeg nu de gesnipperde uien toe en laat dit 10 min smoren. Voeg nu het uitgebakken spek toe en laat dit onder voortdurend roeren nog eens 10 min smoren. Voeg nu de volgende ingredienten toe (laurier, basterdsuiker, zout, paprikapoeder, peperkorrels, tijm, marjolein, foelie, kruidnagel, tomatenpuree, knoflook, azijn en bouillonblokken) en laat het geheel 5 min smoren. Voeg nu sambal, mosterd, en ketjap toe. Voeg nu 3,1/2 liter water toe en laat het geheel 4 uur trekken, en daarna een nacht rusten. Voeg de met water aangemaakte maizena toe. Voeg als laatste de schaschliksaus, barbequesaus, curry en de goulaschkruidenmix toe. Nog even in laten trekken en smullen maar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
riafon zegt:
Ik kom nogal eens in de poesta, maar weet je uit welke regio dit recept komt? Ik heb hier , aan de rand van de posta wel enkele Hongaarse kookboeken , maar ik vind zulk een recept niet terug: Vooral het gebruik van de kruiden vind ik merkwaardig. Ik ga het toch eens proberen.
andreajudit zegt:
richard zegt:
johnhendrix zegt:
Henny zegt:
Camilla zegt:
Basis is goed maar geen zakjes of flesjes. Verder mis ik inderdaad de verse groenten zoals wortel, aardappel, selderie en nokkeltjes(een soort meelspijs) Dus misschien lekker maar niet origineel:p
Petra zegt:
Waar vind ik de groente in het recept? Op de foto zijn ze duidelijk te zien.:?
henri zegt:
johnhendrix zegt:
Bedankt!
:)
helmsing zegt:
Heerlijk gegeten.
Annabel
Erwin Delarosa zegt: