Wanneer je de goulash te dun vind kan je er eventueel een zakje mix voor goulash (knorr) doorroeren.
Ofwel 4 plakken ontbijtkoek verkruimelen en laten oplossen in de saus, maar persoonlijk vind ik hem dan te zoet worden.
Recept
« Terug naar recepten
Goulash ala monique
PT180M
Goulash ala monique
Een heerlijk goulash ala monique recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Goulash ala monique te bereiden
-De spekblokjes zachtjes uitbakken.
-De rundvleesblokjes erbij doen, flink paprikapoeder en peper erover strooien en bruinbakken.
-De champignons, uien en paprika erbij doen en even meebakken.
-De zilveruitjes erbij doen samen met eenderde van het vocht van de zilveruitjes.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen en de bouillonblokjes erover verkruimelen.
-Goed doorroeren en water toevoegen zodat alles ruim onder staat.
-Aan de kook brengen en vuur zacht zetten.
-Deksel op de pan en ruim 2 uur laten sudderen, het mag niet koken.
-De laatste 20 minuten de aardappelen erbij doen.
-De rundvleesblokjes erbij doen, flink paprikapoeder en peper erover strooien en bruinbakken.
-De champignons, uien en paprika erbij doen en even meebakken.
-De zilveruitjes erbij doen samen met eenderde van het vocht van de zilveruitjes.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen en de bouillonblokjes erover verkruimelen.
-Goed doorroeren en water toevoegen zodat alles ruim onder staat.
-Aan de kook brengen en vuur zacht zetten.
-Deksel op de pan en ruim 2 uur laten sudderen, het mag niet koken.
-De laatste 20 minuten de aardappelen erbij doen.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
riafon zegt:
Moest je Hongaarsse recepten zoeken, laat maar iets weten: We hebben hier wel een aantal Hongaarse oude en nieuwe kookboeken.
apu zegt:
riafon zegt:
in Hongarije zie als tarkony.
Van Hongaarse gerechten zie ik hier
in Hongarije wel de bereiding: Aangezien de Turken circa 150 jaar over Hongarije heersten, maakte ik de bedenking.
apu zegt:
riafon zegt:
Nogmaals, absoluut geen krtiek hoor: Ik probeer wel het begrip gulas of gulash te verklaren: In België asscocieert men het land Hongarije dikwijls met gulash: Als ik dan zie dat ze er dikwijls stoofvlees meebedoelen dan probeer ik dat wel uit te leggen:
Ik heb nu, in Eger een nieuw begrip geleerd nl het gerecht Tokany en dat was een stoofschotel:
Ik vermoed dat de Turkse keuken een zekere gelijkenis heeft met de Hongaarse: Zie deegwaar tarkony , dat volgens mij een gelijkenis heeft met couscous.
Ik hoop hier nog eens wat Turkse gerechten terug te vinden.
Ik ga hier wel een aantal pörkölt beschrijven.
apu zegt:
riafon zegt:
Ik vind je gerecht terecht en beschouw deze reactie niet als enige kritiek.
Er bestaat, naar mijn menig, een misverstand over het Hongaarse gerecht " Gulyas of in Nederlands goelash ": Dit is in wezen een Hongaarse soep nl " Gulyas leves ". Wat men dikwijls als een stoofschotel als goulash beschrijft is in Hongarije een pörkölt of een tokány.
Maar nogmaals ik vind je recept uitstekend.
apu zegt:
slaatje zegt:
riafon zegt:
101 recepten: Dit werkje is echter niet meer te vinden.
Ik zal altijd de documentatie weergeven en ook mijn proefondervindelije kookprobeersels.
Ook van mijn Hongaarse buurvrouw leer ik veel, zeker nu rond Pasen.
Mvg
Fons