Recept
« Terug naar recepten
Grand-marnier mousse
PT15M
Grand-marnier mousse
Een heerlijk grand-marnier mousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grand-marnier mousse te bereiden
De 3 blaadjes gelatine in wat koud water zetten.
De klop-klop samen met de melk opkloppen tot stevige slagroom
Kwark, suiker en flinke scheut grand marnier goed door elkaar roeren.
100 cc dubbeldrank in een pannetje tegen de kook aanbrengen. Niet verder verhitten. De gelatineblaadjes uitknijpen en door de warme fruitdrank mengen. Sap af laten koelen.
Zodra de sapgelatine een beetje is afgekoeld het kwark mengsel toevoegen. Als laatste de klop-klop room erdoor scheppen en roeren totdat het een geheel is geworden. In glazen uitschenken en in de koelkast laten opstijven (minstens 2 uur).
Nog eens 100 cc dubbeldrank verhitten en hierin 1,5 blaadje gelatine laten oplossen. Uitschenken op een plat bord (met klein opstaand randje) en laten opstijven. De gelatine klein snijden en als garnering op de mousse leggen net voor opdienen.
De klop-klop samen met de melk opkloppen tot stevige slagroom
Kwark, suiker en flinke scheut grand marnier goed door elkaar roeren.
100 cc dubbeldrank in een pannetje tegen de kook aanbrengen. Niet verder verhitten. De gelatineblaadjes uitknijpen en door de warme fruitdrank mengen. Sap af laten koelen.
Zodra de sapgelatine een beetje is afgekoeld het kwark mengsel toevoegen. Als laatste de klop-klop room erdoor scheppen en roeren totdat het een geheel is geworden. In glazen uitschenken en in de koelkast laten opstijven (minstens 2 uur).
Nog eens 100 cc dubbeldrank verhitten en hierin 1,5 blaadje gelatine laten oplossen. Uitschenken op een plat bord (met klein opstaand randje) en laten opstijven. De gelatine klein snijden en als garnering op de mousse leggen net voor opdienen.