Recept
« Terug naar recepten
Granita di arance
PT45M
Granita di arance
Een heerlijk granita di arance recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Granita di arance te bereiden
Zeef het sinaasappelsap door een vochtig gemaakte kaasdoek.
Breng 1 dl water aan de kook en los de suiker er in op.
5 min. zachtjes laten doorkoken.
Laten afkoelen en meng dan met het sinaasappel- en citroensap.
Doe dit mengsel in ijslades of lage metalen schaaltjes in de vriezer.
ca 10 min. voor het serveren deze metalen vormen in de koelkast plaatsen.
Serveren:
Draai dit mengsel in de keukenmachine ( met sikkelmes )tot grof ijsgruis.
Schep dit in voorgekoelde wijnglazen en garneer met een mintblaadje.
Breng 1 dl water aan de kook en los de suiker er in op.
5 min. zachtjes laten doorkoken.
Laten afkoelen en meng dan met het sinaasappel- en citroensap.
Doe dit mengsel in ijslades of lage metalen schaaltjes in de vriezer.
ca 10 min. voor het serveren deze metalen vormen in de koelkast plaatsen.
Serveren:
Draai dit mengsel in de keukenmachine ( met sikkelmes )tot grof ijsgruis.
Schep dit in voorgekoelde wijnglazen en garneer met een mintblaadje.
bertal zegt:
Wat fijn dat het goed gelukt en een succes is geworden.
Voor jouw ook een fijne jaarwisseling:);)
m.v.g. Bert Allers