Recept
« Terug naar recepten
Granita van ananas
PT240M
Granita van ananas
Een heerlijk granita van ananas recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
26
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Granita van ananas te bereiden
Breng het water en de suiker aan de kook en laat 5 minuutjes zachtjes doorkoken zonder erin te roeren. Neem de pan van het vuur.
Snijd de ananasringen in kleine stukjes(brunoise)en doe het in een grote maatbeker. Voeg wat van de suikersiroop die u zojuist heeft gemaakt, bij de stukjes ananas en mix goed met een staafmixer.
Voeg suikersiroop erbij zoveel dat in zoverre mogelijk is en mix alles tot een gladde massa.
Voeg deze massa bij de overige suikersiroop en meng goed.
Voeg het sap van een halve citroen en de Wodka erbij en meng nogmaals. Zet de granita in een koud-water-bad tot hij afgekoeld is en zet hem dan in een gekoelde bakje en zet in diepvries.
Haal het om de half uur uit de diepvries en klop het op. Vergeet niet de deksel er terug op te zetten.
Na 4 uur is de granita klaar en kan het geconsumeerd worden. Zo niet, zet het dan terug in de diepvries tot gebruik. Haal het bakje met de granita 30 minuten voor gebruik uit diepvries en plaats het in de koelkast.
Serveer de ananasgranita met een partje ananas, of maak een mooie brochette van ananasstukjes en plaats het boven het glas.
Snijd de ananasringen in kleine stukjes(brunoise)en doe het in een grote maatbeker. Voeg wat van de suikersiroop die u zojuist heeft gemaakt, bij de stukjes ananas en mix goed met een staafmixer.
Voeg suikersiroop erbij zoveel dat in zoverre mogelijk is en mix alles tot een gladde massa.
Voeg deze massa bij de overige suikersiroop en meng goed.
Voeg het sap van een halve citroen en de Wodka erbij en meng nogmaals. Zet de granita in een koud-water-bad tot hij afgekoeld is en zet hem dan in een gekoelde bakje en zet in diepvries.
Haal het om de half uur uit de diepvries en klop het op. Vergeet niet de deksel er terug op te zetten.
Na 4 uur is de granita klaar en kan het geconsumeerd worden. Zo niet, zet het dan terug in de diepvries tot gebruik. Haal het bakje met de granita 30 minuten voor gebruik uit diepvries en plaats het in de koelkast.
Serveer de ananasgranita met een partje ananas, of maak een mooie brochette van ananasstukjes en plaats het boven het glas.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
joeri zegt:
Ronny zegt:
joeri zegt:
Mirjam zegt:
Wat leuk dat je die spoom voor kerstmis gaat maken. Ik heb die spoom zelf ook een keer gedronken in een restaurant. En wat dat blue curacao of pisang ambon betreft dat kan er zeker in hoor. Want in dat restaurant heb ik de spoom bestelt met pisang ambon erin en die was verukelijk. Veel plezier en succes er nog mee. Je famiele zal het werkelijk heerlijk vinden;)
Groetjes Mirjam(36)
Eline zegt:
Ronny zegt:
[email protected]
Ronny zegt:
sakira zegt: