Recept
« Terug naar recepten
Granita van Tequila
PT20M
Granita van Tequila
Een heerlijk granita van tequila recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Granita van Tequila te bereiden
Rasp de limoen en pers ze uit.
Maak een suikersiroop door het water met de suiker te laten inkoken. Als het stroperig wordt, is het klaar. Meng de suikersiroop met het limoensap, de limoenzeste, tequila en de cointreau in een shaker.
Doe in een plastieke doos en zet het in de diepvriezer.
Roer geregeld door de ijskristallen.
Zet een nachtje in de diepvriezer.
Doe in borrelblaasjes met kleine lepeltjes.
Maak een suikersiroop door het water met de suiker te laten inkoken. Als het stroperig wordt, is het klaar. Meng de suikersiroop met het limoensap, de limoenzeste, tequila en de cointreau in een shaker.
Doe in een plastieke doos en zet het in de diepvriezer.
Roer geregeld door de ijskristallen.
Zet een nachtje in de diepvriezer.
Doe in borrelblaasjes met kleine lepeltjes.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Je kan dit ook geven als een aperitief, lekker orgineel en verfrissend in de zomer bij bv. een barbecue.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rmascini zegt:
dank voor deze nieuwe versie... Het weer wordt wat kouder, dus de glaasjes zullen wel wat kleiner en wat sterker worden!
Rob
Danny Schoon zegt: