Recept
« Terug naar recepten
Gratin Dauphinoise
PT50M
Gratin Dauphinoise
Een heerlijk gratin dauphinoise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gratin Dauphinoise te bereiden
Schil de aardappelen en schaaf ze in plakjes van 1mm dikte.
Wrijf braadslee in met knoflook en daarna met boter.
Leg de schijfjes er dakpansgewijs op en kruid licht met peper en zout.
en giet er het mengsel van room en ei over zodat ze voor driekwart onder staan.
Schuif braadslee in de oven van 160 graden C. en laat deze gedurende 30 min. in oven staan.
Strooi er een beetje Parmezaanse kaas over en gratineer onder salamander of grill.
Wrijf braadslee in met knoflook en daarna met boter.
Leg de schijfjes er dakpansgewijs op en kruid licht met peper en zout.
en giet er het mengsel van room en ei over zodat ze voor driekwart onder staan.
Schuif braadslee in de oven van 160 graden C. en laat deze gedurende 30 min. in oven staan.
Strooi er een beetje Parmezaanse kaas over en gratineer onder salamander of grill.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
succes met jouw recepten:);)
m.v.g. Bert Allers
nicolas zegt:
bertal zegt:
Ik zeg mea culpa en geef mijn fout toe.
terecht ik zal de naam het gerecht aanpassen.
Bedanktvoor de reactie.
maxime zegt:
bertal zegt:
Binnenkort zal ik deze recepten samenvoegen als menu:
Je ziet het vanzelf:
m.v.g. Bert Allers
bep zegt: