KookJij

Gratin Dauphinoise

Een heerlijk gratin dauphinoise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gratin Dauphinoise te bereiden

Schil de aardappelen en schaaf ze in plakjes van 1mm dikte.
Wrijf braadslee in met knoflook en daarna met boter.
Leg de schijfjes er dakpansgewijs op en kruid licht met peper en zout.
en giet er het mengsel van room en ei over zodat ze voor driekwart onder staan.
Schuif braadslee in de oven van 160 graden C. en laat deze gedurende 30 min. in oven staan.
Strooi er een beetje Parmezaanse kaas over en gratineer onder salamander of grill.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bep

bep zegt:
heb het gemaak maar moet het nog proeven
bertal

bertal zegt:
Smaken verschillen nicolas, wij op de kookclub vonden het heerlijk.
succes met jouw recepten:);)
m.v.g. Bert Allers
nicolas

nicolas zegt:
Geen look, lichte room. Nootmuskaat en foelie(een snuifje)= enkel een aroma.Gruyerekaas: Parmesan is te sterk.
bertal

bertal zegt:
Hallo maxime:
Ik zeg mea culpa en geef mijn fout toe.
terecht ik zal de naam het gerecht aanpassen.
Bedanktvoor de reactie.
maxime

maxime zegt:
Volgens mij heb je hier het verkeerde gerecht gegeven. Want Pommes Dauphine wordt gemaakt met als basis een puree en daaraan een soezenbeslag toegevoegd. Jij hebt het recept van Gratin Dauphinoise gegeven. Misschien is dit het verschil tussen de Nederlandse en Belgische vertaling vanuit de Franse keuken, ik verwijs naar Paul Bocuse.
bertal

bertal zegt:
Hallo Wim:
Binnenkort zal ik deze recepten samenvoegen als menu:
Je ziet het vanzelf:
m.v.g. Bert Allers
wim

wim zegt:
super combinetie met je gehaktbrood,ik heb er een hèèrlijke met een combi van div.slasoorten en en fisse dressing.;):p:D:)