Recept
« Terug naar recepten
Gratin van courgette
PT50M
Gratin van courgette
Een heerlijk gratin van courgette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekkernormaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gratin van courgette te bereiden
- Was de courgettes en snij ze in schijfjes. Meng de eieren met de melk en de geperste look. Breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschotel in met olijfolie en leg de schijfjes courgette erin. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Haal de ovenschotel uit de oven en giet het vocht af dat uit de courgettes gekomen is. Giet daarna het eimengsel over de courgette en strooi daarover de Parmezaane kaas. Zet nog een halfuur in de oven totdat je een mooi bruin korstje hebt. Lekker met gebakken aardappelen of puree.