KookJij

Griek­se gy­ros met to­ma­ten­rijst

Een heerlijk griek­se gy­ros met to­ma­ten­rijst recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie: 615 kCal energie
24 Gram eiwit
27 Gram vet
67 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Allerhande 06 2012
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griek­se gy­ros met to­ma­ten­rijst te bereiden

Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in partjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan.
Fruit 1 ui 2 minuten.
Voeg de rijst en tomaat toe en roerbak 1 minuut.
Schenk heet water erbij, breng aan de kook en schep om.
Doe de deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur 10 minuten tot het vocht is opgenomen.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Fruit de andere ui.
Voeg het vlees toe en bak in 8 minuten bruin en gaar. Schep regelmatig om.
Haal de blaadjes van de sla.
Schep met de olijven om in een schaal.
Schep 2 eetlepels peterselie met peper en zout door de rijst.
Verdeel de rijst over 4 borden.
Schep het vlees erbij en bestrooi met de rest van de peterselie.
Serveer met de salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst