Recept
« Terug naar recepten
Griekse gyros met tomatenrijst
PT25M
Griekse gyros met tomatenrijst
Een heerlijk griekse gyros met tomatenrijst recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
615 kCal energie
24 Gram eiwit
27 Gram vet
67 Gram koolhydraten
24 Gram eiwit
27 Gram vet
67 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Allerhande 06 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse gyros met tomatenrijst te bereiden
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in partjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan.
Fruit 1 ui 2 minuten.
Voeg de rijst en tomaat toe en roerbak 1 minuut.
Schenk heet water erbij, breng aan de kook en schep om.
Doe de deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur 10 minuten tot het vocht is opgenomen.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Fruit de andere ui.
Voeg het vlees toe en bak in 8 minuten bruin en gaar. Schep regelmatig om.
Haal de blaadjes van de sla.
Schep met de olijven om in een schaal.
Schep 2 eetlepels peterselie met peper en zout door de rijst.
Verdeel de rijst over 4 borden.
Schep het vlees erbij en bestrooi met de rest van de peterselie.
Serveer met de salade.
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan.
Fruit 1 ui 2 minuten.
Voeg de rijst en tomaat toe en roerbak 1 minuut.
Schenk heet water erbij, breng aan de kook en schep om.
Doe de deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur 10 minuten tot het vocht is opgenomen.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Fruit de andere ui.
Voeg het vlees toe en bak in 8 minuten bruin en gaar. Schep regelmatig om.
Haal de blaadjes van de sla.
Schep met de olijven om in een schaal.
Schep 2 eetlepels peterselie met peper en zout door de rijst.
Verdeel de rijst over 4 borden.
Schep het vlees erbij en bestrooi met de rest van de peterselie.
Serveer met de salade.