Voor de derde keer hielden we een Griekse avond. Dat betekende recepten van onze beste vriendinnen en kook-huismoeders uit Griekenland, maar met de zomerse ingrediënten van onze streek.
Het vroeg heel wat zoek- en probeerwerk, maar lukte perfect.
De Griekse keuken is niet echt moeilijk, het vraagt alleen veel werk.
Gelukkig konden de meeste dingen 1 tot 2 dagen vooraf voorbereid worden.
Op het menu stond:
auberginesalade, tzatziki, feta met tomaat, paprika en sjalot uit de oven, gebakken courgetteschijfjes met kaas, sla met feta, komkommer, tomaat en olijven en fylorolletjes met gehakt. (Allemaal voorgerechtjes die samen op tafel komen, of 'mezedes' zoals ze dat in Griekenland noemen. Als hoofgerecht gaven we moussaka. Het dessert bestond uit verse vijgen met Griekse volle natuuryochurt.
In het recept leest u hoeveel dagen vooraf u dat gerecht kan voorbereiden (dag 0, dag -1, dag -2 en zelfs dag -3).
Het was eveneens koken met zuinigheid. We gooiden niets weg, zelfs de geraspte ui niet, die gebruikten we bij de bourekakia (fillo-rolletjes gevuld met gehakt).
Recept
« Terug naar recepten
Griekse courgette met kaas (kolokithia mezedes)
PT20M
Griekse courgette met kaas (kolokithia mezedes)
Een heerlijk griekse courgette met kaas (kolokithia mezedes) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Afroditi, Maria, Evstathia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse courgette met kaas (kolokithia mezedes) te bereiden
Was de courgette en snijd deze in gelijke plakjes van ± een ½ centimeter. Bestrooi de plakjes met zout. Bebloem de plakjes. Bak ze in een hete pan met een weinig zonnebloemolie.
Leg ze niet op elkaar! Bak de schijfjes lichtbruin aan beide kanten en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met strooikaas (Gruyère, Emmenthal, Graviéra, ...) dag 0.
Leg ze niet op elkaar! Bak de schijfjes lichtbruin aan beide kanten en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met strooikaas (Gruyère, Emmenthal, Graviéra, ...) dag 0.
apu zegt: