Recept
« Terug naar recepten
Saus : verse basilicum-melksausje met kaas
PT20M
Saus : verse basilicum-melksausje met kaas
Een heerlijk saus : verse basilicum-melksausje met kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saus : verse basilicum-melksausje met kaas te bereiden
Paprika's in fijne ringen snijden.
Lente-uitjes in ringen snijden.
Courgette in blokjes snijden.
Basilicum fijn snijden.
Stoof deze ingrediënten even aan in een beetje boter en kruiden.
Laat de boter smelten en voeg de bloem toe, zeer goed mengen tot je een homogeen mengsel bekomt, vervolgens beetje bij beetje de melk toevoegen. Zet het vuur iets lager voeg de kaassoorten toe en kruid naar zin bij met peper en muskaatnoot.
Serveer zeer warm en garneer af met de groentjes.
Lente-uitjes in ringen snijden.
Courgette in blokjes snijden.
Basilicum fijn snijden.
Stoof deze ingrediënten even aan in een beetje boter en kruiden.
Laat de boter smelten en voeg de bloem toe, zeer goed mengen tot je een homogeen mengsel bekomt, vervolgens beetje bij beetje de melk toevoegen. Zet het vuur iets lager voeg de kaassoorten toe en kruid naar zin bij met peper en muskaatnoot.
Serveer zeer warm en garneer af met de groentjes.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Deze saus werd geserveerd met Zwabische Maultaschen en de groentjes.