Recept
« Terug naar recepten
Zwabische Maultaschen met een heerlijk sausje
PT35M
Zwabische Maultaschen met een heerlijk sausje
Een heerlijk zwabische maultaschen met een heerlijk sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwabische Maultaschen met een heerlijk sausje te bereiden
Kook de Maultaschen in ruim water, gekruid met een bouillonblokje gedurende 12 min.
Paprika's in fijne ringen snijden. Houd een deel aan de kant voor garnering.
Lente-uitjes in ringen snijden.
Courgette in blokjes snijden.
Basilicum fijn snijden. Houd enkele blaadjes aan de kant voor garnering.
Stoof deze ingrediënten even aan in een beetje boter en kruiden.
Laat de boter smelten en voeg de bloem toe, zeer goed mengen tot je een homogeen mengsel bekomt, vervolgens beetje bij beetje de melk toevoegen. Zet het vuur iets lager voeg de kaas soorten toe en kruid naar zin bij met peper en muskaatnoot.
Haal de Maultaschen uit de bouillon en serveer op bord saus in het midden, groentjes erover.
Garneer met paprika, de basilicum en strooi wat kaas over het gerecht . Serveer zeer warm.
Paprika's in fijne ringen snijden. Houd een deel aan de kant voor garnering.
Lente-uitjes in ringen snijden.
Courgette in blokjes snijden.
Basilicum fijn snijden. Houd enkele blaadjes aan de kant voor garnering.
Stoof deze ingrediënten even aan in een beetje boter en kruiden.
Laat de boter smelten en voeg de bloem toe, zeer goed mengen tot je een homogeen mengsel bekomt, vervolgens beetje bij beetje de melk toevoegen. Zet het vuur iets lager voeg de kaas soorten toe en kruid naar zin bij met peper en muskaatnoot.
Haal de Maultaschen uit de bouillon en serveer op bord saus in het midden, groentjes erover.
Garneer met paprika, de basilicum en strooi wat kaas over het gerecht . Serveer zeer warm.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Anna zegt:
Maar kun je er willekeurige ravioli voor gebruiken? Vast wel;);)
Die schoonzoon mag wel blij zijn met zo'n keukenprinses;);)
Knuf, An.
derbyke zegt:
derbyke zegt: