Recept
« Terug naar recepten
Griekse garnalengratin
PT30M
Griekse garnalengratin
Een heerlijk griekse garnalengratin recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse garnalengratin te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de drooggedepte garnalen over de ovenschaaltjes.
Bereiden:
Verhit de olie en bak hierin de uitjes, rode peper en tomatenblokjes circa 5 minuten tot wat van het tomatenvocht verdampt is. Meng de ouzo of Pernod door de crème fraîche en voeg zout en peper toe. Schep dit door het tomatenmengsel en verdeel het over de garnalen. Strooi de fetakruimels erover en leg de jonge kaas erop. Zet de schaaltjes in het midden van de oven en gratineer de kaas lichtbruin in circa 10 minuten.
Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met pidebrood, pitabrood of stokbrood.
Variatie:
Neem in plaats van partygarnalen zeevruchtencocktail (Vismarine).
Vervang de demi crème fraîche (Melkan) door kookroom.
Bereiden:
Verhit de olie en bak hierin de uitjes, rode peper en tomatenblokjes circa 5 minuten tot wat van het tomatenvocht verdampt is. Meng de ouzo of Pernod door de crème fraîche en voeg zout en peper toe. Schep dit door het tomatenmengsel en verdeel het over de garnalen. Strooi de fetakruimels erover en leg de jonge kaas erop. Zet de schaaltjes in het midden van de oven en gratineer de kaas lichtbruin in circa 10 minuten.
Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met pidebrood, pitabrood of stokbrood.
Variatie:
Neem in plaats van partygarnalen zeevruchtencocktail (Vismarine).
Vervang de demi crème fraîche (Melkan) door kookroom.
maria zegt:
maar mn gasten hebben goed gesmuld