KookJij

Griekse Kippensoep

Het bijzondere aan deze soep is dat die gebonden wordt door middel van eieren en dat er een frisse citroensmaak te proeven valt. Het is de bekende avgo-lemono (eier-citroen)soep.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse Kippensoep te bereiden

  1. Zet de kippenbouillon op met de dille en breng aan de kook en voeg dan toe de pasta en laat die 5 minuten meekoken. Haal de pan dan van het vuur.
  2. Doe de eieren en het citroensap in een keukenblender en draai daarvan een licht schuimige massa.
  3. Voeg langzaam 150 cc warme kippenbouillon toe met een draaiende motor en draai daarvan een homogene vloeistof. Zet de pan weer op het vuur en voeg toe de geraspte wortel en de peper, breng aan de kook en laat dit 5 minuten sudderen op laag vuur.
  4. Nu het mengsel uit de blender toevoegen, maar zorg ervoor dat de vloeistof NIET meer aan de kook komt.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een zeer droge witte wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marcel knol

marcel knol zegt:
ik zou in plaats van dille oregano en basilicum gebruiken maar ik ga het zeker eens proberen