Recept
« Terug naar recepten
Griekse linzensoep
PT60M
Griekse linzensoep
Een heerlijk griekse linzensoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Griekenland
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse linzensoep te bereiden
Week de linzen een nacht in ruim water. Kijk de linzen na op steentjes of andere onreinigheden en was ze goed. Doe ze in een ruime pan met water en kook ze 5 minuten. Giet in een zeef of gieter en doe ze daarna terug in dezelfde pan. Voeg nu de gahakte ui, de olie, de tomaten in blik en de knoflook. Voeg de laurierbladen, de azijn, het zout en peper toe. Vul het aan met water tot de de linzen juist onder staan en kook in 30 gaar. Proef en kruid zonodig bij met zout en peper.
ank zegt: