Ik noem dit "Griekse" omelet vanwege de Feta, maar eigenlijk is het een gewoon simpel en erg lekker gerecht.
Zelf ben ik een Dodoni-feta fan...maar daar hangt natuurlijk weer een prijskaartje aan.
Proef de feta even voor je gaat kruiden, sommige zijn zuurder, sommige zijn zouter.
Je zal ongetwijfeld een lekkere feta hiervoor kunnen vinden.
Recept
« Terug naar recepten
Griekse omelet
PT15M
Griekse omelet
Een heerlijk griekse omelet recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Darkstar Drone
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse omelet te bereiden
Zet alles al klaar voor je gaat koken;
Klop de eieren los met wat zout en peper (let op, de feta en de tomaat zijn al iets zoutig)
Snij de tomaat in kleine stukjes, laat het vocht zo veel mogelijk weglopen.
Verkruimel de feta, of snij het in net zo kleine blokjes als de tomaat, dat is een persoonlijke voorkeur.
Snij het bosuitje in hele fijne ringetjes.
En dan;
Verwarm de olie of de boter op halfhoog vuur in de pan met de goede antiaanbaklaag.
Schenk de losgeklopte eieren in de pan .
Stooi de tomaat, feta, bosuitjes erop...maak er iets moois van...
Licht de randen van de omelet zo nu en dan wat op zodat het nog vloeibare gedeelte eronder kan lopen.
Let goed op je vuur...niet te hoog...
Als de omelet nog net glimmend is en nog niet droog van boven , neem de pan, laat hem voor de helft op een bord glijden en sla hem dan om.
Zodat je een mooie presentatie krijgt en hij nog zachtjes doorgaart.
Zelf eet ik er het liefst vers stokbrood bij, maar je kan het ook uitbreiden tot een volledig diner met salade erbij, patat, rijst, pasta...leef je uit!
Klop de eieren los met wat zout en peper (let op, de feta en de tomaat zijn al iets zoutig)
Snij de tomaat in kleine stukjes, laat het vocht zo veel mogelijk weglopen.
Verkruimel de feta, of snij het in net zo kleine blokjes als de tomaat, dat is een persoonlijke voorkeur.
Snij het bosuitje in hele fijne ringetjes.
En dan;
Verwarm de olie of de boter op halfhoog vuur in de pan met de goede antiaanbaklaag.
Schenk de losgeklopte eieren in de pan .
Stooi de tomaat, feta, bosuitjes erop...maak er iets moois van...
Licht de randen van de omelet zo nu en dan wat op zodat het nog vloeibare gedeelte eronder kan lopen.
Let goed op je vuur...niet te hoog...
Als de omelet nog net glimmend is en nog niet droog van boven , neem de pan, laat hem voor de helft op een bord glijden en sla hem dan om.
Zodat je een mooie presentatie krijgt en hij nog zachtjes doorgaart.
Zelf eet ik er het liefst vers stokbrood bij, maar je kan het ook uitbreiden tot een volledig diner met salade erbij, patat, rijst, pasta...leef je uit!
darkstar zegt:
http://www.koolhydratentabel.nl/ Hier kan je makkelijk en snel je info opzoeken.
:)