Recept
« Terug naar recepten
Griekse paddestoelen - Champignons a la Grecque
PT40M
Griekse paddestoelen - Champignons a la Grecque
Een heerlijk griekse paddestoelen - champignons a la grecque recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
eating.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse paddestoelen - Champignons a la Grecque te bereiden
Laat de rozijntjes minstens een uur weken in lauw water.
Was vlug de paddenstoelen onder stromend water. Droog ze onmiddellijk. Snijd de steeltjes van de paddenstoelen. De hoedjes snijden we in 4.
Hak de ui in stukjes.
Zet een pot op het vuur en laat er de olijfolie in warm worden. Voeg de ui toe en laat gedurende 5 minuten zacht stoven op het vuur. Roer regelmatig zodat de ui
niet verkleurt. Voeg dan de fijngehakte knofl ook toe. Laat nog 2 minuten verder stoven.
Giet de witte wijn bij de ui. Laat 5 minuten inkoken. Voeg dan korianderpoeder, tijm en laurier toe.
Doe de paddenstoelen in de pot. Voeg wat citroensap toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen.
Schep de paddenstoelen uit de pot en houd bij.
Giet de gehakte tomaten en de tomatenpuree in de saus. Voeg de suiker toe. Peper en zout. Laat een 10-tal minuten koken zonder deksel tot een mooi gebonden saus is ontstaan.
Voeg de paddenstoelen en de uitgelekte rozijntjes toe. Breng even aan de kook. Giet alles over in een saladière en laat afkoelen. Werk voor het opdienen af met de fijngehakte koriander.
Was vlug de paddenstoelen onder stromend water. Droog ze onmiddellijk. Snijd de steeltjes van de paddenstoelen. De hoedjes snijden we in 4.
Hak de ui in stukjes.
Zet een pot op het vuur en laat er de olijfolie in warm worden. Voeg de ui toe en laat gedurende 5 minuten zacht stoven op het vuur. Roer regelmatig zodat de ui
niet verkleurt. Voeg dan de fijngehakte knofl ook toe. Laat nog 2 minuten verder stoven.
Giet de witte wijn bij de ui. Laat 5 minuten inkoken. Voeg dan korianderpoeder, tijm en laurier toe.
Doe de paddenstoelen in de pot. Voeg wat citroensap toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen.
Schep de paddenstoelen uit de pot en houd bij.
Giet de gehakte tomaten en de tomatenpuree in de saus. Voeg de suiker toe. Peper en zout. Laat een 10-tal minuten koken zonder deksel tot een mooi gebonden saus is ontstaan.
Voeg de paddenstoelen en de uitgelekte rozijntjes toe. Breng even aan de kook. Giet alles over in een saladière en laat afkoelen. Werk voor het opdienen af met de fijngehakte koriander.
svermaut zegt: