Voor de derde keer hielden we een Griekse avond. Dat betekende recepten van onze beste vriendinnen en kook-huismoeders uit Griekenland, maar met de zomerse ingrediënten van onze streek.
Het vroeg heel wat zoek- en probeerwerk, maar lukte perfect.
De Griekse keuken is niet echt moeilijk, het vraagt alleen veel werk.
Gelukkig konden de meeste dingen 1 tot 2 dagen vooraf voorbereid worden.
Op het menu stond:
auberginesalade, tzatziki, feta met tomaat, paprika en sjalot uit de oven, gebakken courgetteschijfjes met kaas, sla met feta, komkommer, tomaat en olijven en fylorolletjes met gehakt. (Allemaal voorgerechtjes die samen op tafel komen, of 'mezedes' zoals ze dat in Griekenland noemen. Als hoofgerecht gaven we moussaka. Het dessert bestond uit verse vijgen met Griekse volle natuuryochurt.
In het recept leest u hoeveel dagen vooraf u dat gerecht kan voorbereiden (dag 0, dag -1, dag -2 en zelfs dag -3).
Het was eveneens koken met zuinigheid. We gooiden niets weg, zelfs de geraspte ui niet, die gebruikten we bij de bourekakia (fillo-rolletjes gevuld met gehakt).
Recept
« Terug naar recepten
Griekse sla met feta
PT20M
Griekse sla met feta
Een heerlijk griekse sla met feta recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Afroditi, Maria, Evstathia en vele anderen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse sla met feta te bereiden
Was de sla, trek die in brokken uit elkaar. Snijd een sjalotje fijn. Snijd de tomaten en de feta in stukjes. Doe alles in de slakom. Begiet met olijfolie, en citroensap. Kruid met zout (en/of aromatische kruiden). Meng de sla. Serveer met geschilde reepjes komkommer. Doe er desgewenst nog wat groene en/of zwarte ontpitte olijven bovenop.