Recept
« Terug naar recepten
Griekse Slasoep
PT30M
Griekse Slasoep
Een heerlijk griekse slasoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse Slasoep te bereiden
Was de slabladeren.Droog ze en snijde de dikke nerven eruit.Verhit de olie in een pan en stoof hierin de dlablaadjes,tijmblaaddjes en het laurierblad ongeveer 4 min.Giet de kippenbouillon erbij en laat alles 10 min.zachtjes koken.Verwijder het laurierblad en puree de soep met een staafmixer.Breng hem op smaak met peper en zout.Klop de eieren los met de citroensap.Neem de pan van het vuur en giet al roerend langzaam het eimengsel in de soep.Schep de soep in de borden en strooi er de gehakte peterselie en de geraspte citroenschil over.