Recept
« Terug naar recepten
Griekse vleesreepjes met aardappel en tomaat
PT30M
Griekse vleesreepjes met aardappel en tomaat
Een heerlijk griekse vleesreepjes met aardappel en tomaat recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Rene Schepers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
2205 kCal energie
37 Gram eiwit
16 Gram vet
58 Gram koolhydraten
37 Gram eiwit
16 Gram vet
58 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
c1000.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse vleesreepjes met aardappel en tomaat te bereiden
Spoel de bonen in een zeef af en laat ze uitlekken. Snijd de tomaten grof.
Snijd de aardappelen in parten en kook ze 5 min. in water met zout. Giet ze af.
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak de vleesreepjes 3 min. op een hoog vuur.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en roerbak de aardappelpartjes al omscheppend 5 min.
Voeg de bonen, de tomaten en het tomatenvocht en de olijven toe en laat alles op een laag vuur ± 10 min. zachtjes pruttelen.
Schep de vleesreepjes erdoor en warm kort mee.
Spoel de bonen in een zeef af en laat ze uitlekken. Snijd de tomaten grof.
Snijd de aardappelen in parten en kook ze 5 min. in water met zout, dan afgieten.
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak de aardappelpartjes al omscheppend 5 min.
Voeg de bonen, de tomaten met het vocht en de olijven toe en laat alles op een laag vuur +/- 10min zachtjes pruttelen.
Schep de vleesreepjes erdoor en warm het kort mee. Serveer direct
Snijd de aardappelen in parten en kook ze 5 min. in water met zout. Giet ze af.
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak de vleesreepjes 3 min. op een hoog vuur.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en roerbak de aardappelpartjes al omscheppend 5 min.
Voeg de bonen, de tomaten en het tomatenvocht en de olijven toe en laat alles op een laag vuur ± 10 min. zachtjes pruttelen.
Schep de vleesreepjes erdoor en warm kort mee.
Spoel de bonen in een zeef af en laat ze uitlekken. Snijd de tomaten grof.
Snijd de aardappelen in parten en kook ze 5 min. in water met zout, dan afgieten.
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak de aardappelpartjes al omscheppend 5 min.
Voeg de bonen, de tomaten met het vocht en de olijven toe en laat alles op een laag vuur +/- 10min zachtjes pruttelen.
Schep de vleesreepjes erdoor en warm het kort mee. Serveer direct