Recept
« Terug naar recepten
Grietfilet in spaghetti van aardappel met (zie opm
PT45M
Grietfilet in spaghetti van aardappel met (zie opm
Een heerlijk grietfilet in spaghetti van aardappel met (zie opm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grietfilet in spaghetti van aardappel met (zie opm te bereiden
Bereiding:
Kook voor de saus de visfumet en de fonds tot de helft in. Klop er dan de roomboter en olijfolie door met een staafmixer, zodat de saus dik en glanzend wordt.
Snij de aarsdappel bij, zodat ze mooi rond zijn. Snij ze in dunne, spaghettiachtige reepjes (of gebruik een groentespaghettimachine als u die heeft).
Was de spaghetti in koud water en blancheer hem heel kort, zodat de slierten heel blijven. Verwarm de over voor op 180 gr.
Bestrooi de grietfilets met peper en zout en bedek met geschaafde zomertruffel.
Wikkel de aardappelspaghetti strak om de vis.
Laat een pan met antiaanbaklaag goed heet worden en giet er wat olie in. Leg de grietfilet erin en bak hem aan beide zijden krokant. Voeg de laatste 20 sec. een klontje boter toe. Zet de vis daarna nog een minuut of 5 in de oven.
Kook voor de saus de visfumet en de fonds tot de helft in. Klop er dan de roomboter en olijfolie door met een staafmixer, zodat de saus dik en glanzend wordt.
Snij de aarsdappel bij, zodat ze mooi rond zijn. Snij ze in dunne, spaghettiachtige reepjes (of gebruik een groentespaghettimachine als u die heeft).
Was de spaghetti in koud water en blancheer hem heel kort, zodat de slierten heel blijven. Verwarm de over voor op 180 gr.
Bestrooi de grietfilets met peper en zout en bedek met geschaafde zomertruffel.
Wikkel de aardappelspaghetti strak om de vis.
Laat een pan met antiaanbaklaag goed heet worden en giet er wat olie in. Leg de grietfilet erin en bak hem aan beide zijden krokant. Voeg de laatste 20 sec. een klontje boter toe. Zet de vis daarna nog een minuut of 5 in de oven.
bertal zegt:
Wij hebben het afgelopen vrijdag gemaakt, het was wel priegelwerk , maar lekker.
veel succes en graag gedaan:);)
m.v.g. Bert Allers