Recept
« Terug naar recepten
Grietfilet met saffraanspirelli, krokante ham en wijnsausje
PT30M
Grietfilet met saffraanspirelli, krokante ham en wijnsausje
Een heerlijk grietfilet met saffraanspirelli, krokante ham en wijnsausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grietfilet met saffraanspirelli, krokante ham en wijnsausje te bereiden
Voor de wijnsaus: hak de sjalotjes en smoor ze even met de boter in een pannetje. Roer om, voeg de vermouth toe en na enkele ogenblikken de wijn. Laat inkoken. Doe er dan de visfumet bij en, als die sterk ingekookt is, de room. Druk door een fijne zeef. Voeg vlak voor het serveren de garnalen bij de saus.
Pocheer de visfilets gedurende ongeveer 2 minuten gaar in court-bouillon, uithalen en warm houden.
Kook de saffraanspirelli in dezelfde court-bouillon beetgaar. Doe, indien de pasta ongekleurd is, enkele draadjes saffraan in het kookwater.
Maak de plakjes ham licht krokant onder de grill of in de microgolfoven.
Leg, bij het serveren, de krokante ham op de met saus overgoten vis. De spirelli en de groene garnituur komen ernaast.
Pocheer de visfilets gedurende ongeveer 2 minuten gaar in court-bouillon, uithalen en warm houden.
Kook de saffraanspirelli in dezelfde court-bouillon beetgaar. Doe, indien de pasta ongekleurd is, enkele draadjes saffraan in het kookwater.
Maak de plakjes ham licht krokant onder de grill of in de microgolfoven.
Leg, bij het serveren, de krokante ham op de met saus overgoten vis. De spirelli en de groene garnituur komen ernaast.