Recept
« Terug naar recepten
Grimbergse quiche
PT30M
Grimbergse quiche
Een heerlijk grimbergse quiche recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
erna vanderhaeghen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kookboek colruyt
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grimbergse quiche te bereiden
Snij de lenteuitjes in fijne ringetjes.
Snij de korst van de sneetjes kaas en snij in reepjes.
Plooi het bladerdeeg open en leg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik enkele keren met een vork in het deeg en bestrooi met paneermeel.
Verdeel 1/3 van de kaasreepjes over het deeg, bedek met 1/3 van de lenteui en 1/3 van de hamreepjes, herhaal 2 keer tot alle ingredienten gebruikt zijn.
Klop de eieren los met het bier en de lichte room kruid met kerriepoeder p en z verdeel de mengeling over het deeg.
Zet de quiche 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Verlaag de temperatuur tot 160 graden en bak nog 10 min verder. De quiche is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Serveer warm of lauw met een groene salade.
Snij de korst van de sneetjes kaas en snij in reepjes.
Plooi het bladerdeeg open en leg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik enkele keren met een vork in het deeg en bestrooi met paneermeel.
Verdeel 1/3 van de kaasreepjes over het deeg, bedek met 1/3 van de lenteui en 1/3 van de hamreepjes, herhaal 2 keer tot alle ingredienten gebruikt zijn.
Klop de eieren los met het bier en de lichte room kruid met kerriepoeder p en z verdeel de mengeling over het deeg.
Zet de quiche 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Verlaag de temperatuur tot 160 graden en bak nog 10 min verder. De quiche is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Serveer warm of lauw met een groene salade.
e.vanderhaeghen zegt: