Ik zag bij de groenteboek op de Markt een pakje groene aspergetips en allerlei soorten paddenstoelen. Ik had weer eens zin in een Oosterse maaltijd. Zo ontstond dit wokgerecht. We hebben er erg lekker van gegeten.
Lekker met rijst.
Recept
« Terug naar recepten
Groene asperges met shiitake
PT15M
Groene asperges met shiitake
Een lekker Oosters gekruid gerecht met groene aspergetips en shiitake. Ik heb de groenten opgediend met rijst. Lekker, snel en gezond.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene asperges met shiitake te bereiden
- Snij een stukje van de onderkant van de aspergetips. Snij de aspergetips in schuine stukken van plm. 3 cm.
- Maak de shiitake schoon. Verwijder het steeltje. Snij de shiitake in reepjes
- Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
- Verhit de olie in een wok. Bak de reepjes shiitake op hoge warmtebron lichtbruin.Voeg de ui- en knoflooksnippers hieraan toe en bak ze mee tot glazig.
- Doe de aspergetips erbij en bak ze even mee (de aspergetips moeten knapperig blijven)
- Maak de groenten op smaak met peper, zou, sojasaus, djahé, kurkuma en chilisaus.