KookJij

Groene asperges met varkensreepjes

Een heerlijk groene asperges met varkensreepjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groene asperges met varkensreepjes te bereiden

Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden ruim af.Laat de asperges in 1.5 l.kokend water met zout en wat suiker met de deksel op de pan beetgaar worden.Pel en snipper de ui.Maak het vlees schoon en snijd deze in reepjes.Braad ze ca.5 min.in de hete olie.Bestrooi het vlees met peper en zout en haal ze uit de pan.Bewaar ca.500 ml.van het kookvocht.Fruit de ui in het braadvet.Strooi de bloem eroverheen en laat ze zachtjes bruin worden.Roer het kookvocht en de slagroom erdoorheen en laat alles ca.5 min.sudderen.Was de tomaat en snijd deze in vieren en haal de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.Haal de asperges uit het water en laat ze goef uitlekken.Voeg het vlees aan de saus toe en verwarm deze en breng ze op smaak met peper en zout.Dien de asperges op met de saus eroverheen en bestrooi de kleine blokjes tomaat over.Garneer met wat takjes peterselie.
Lekker met tagliatelle.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst