Recept
« Terug naar recepten
Groene bananencurry
PT4M
Groene bananencurry
Een heerlijk groene bananencurry recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
4 min
Personen:
35 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
nina
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene bananencurry te bereiden
Snijd de bananen in stukjes van 2,5 centimeter dik. Verwarm de olie in een diepe kookpot en bak de stukjes banaan, in porties, tot ze aan beide kanten lichtbruin gebakken zijn. Zet de gebakken banaan aan de kant op een bord bedekt met keukenpapier. Laat de stukjes ui 10 minuten in de pan bakken tot ze zacht zijn. Roer regelmatig. Voeg de stukjes banaan toe en roer er de kerriepasta onder. Giet de helft van de kokosmelk in de pan en roer stevig. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje koken. Voeg vervolgens de kruiden toe. Giet de rest van de kokosmelk in de pan en laat het mengsel sudderen tot het licht stolt en de banaan uiteen begint te vallen. Garneer met koriander en dien op met rijst.