Recept
« Terug naar recepten
Groene gazpacho
PT90M
Groene gazpacho
Een heerlijk groene gazpacho recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Groene gazpacho te bereiden
1. Halveer de paprika's, verwijder de pitten. Leg de helften op hun snijkant onder de grill tot de schil bijna zwartgeblakerd is en loskomt. Stop de helften dan in een goed afgesloten plastic zak en laat ze afkoelen.
2. Verkruimel het brood en besprenkel met 1 eetlepel water.
3. Schil de komkommers, verwijder de pitjes en trek een halve komkommer in fijne sliertjes. Spoel het pepertje, verwijder de pitjes en snij het in stukjes. Pel en versnipper de ui en de knoflook.
4. Haal de schil van de paprika's. Snij 1/2 paprika in stukjes. Doe de rest met de andere groenten in een mengkom. Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Zet 1 uur in de koelkast.
5. Werk net voor het opdienen af met olijfolie en komkommersliertjes.
2. Verkruimel het brood en besprenkel met 1 eetlepel water.
3. Schil de komkommers, verwijder de pitjes en trek een halve komkommer in fijne sliertjes. Spoel het pepertje, verwijder de pitjes en snij het in stukjes. Pel en versnipper de ui en de knoflook.
4. Haal de schil van de paprika's. Snij 1/2 paprika in stukjes. Doe de rest met de andere groenten in een mengkom. Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Zet 1 uur in de koelkast.
5. Werk net voor het opdienen af met olijfolie en komkommersliertjes.