Recept
« Terug naar recepten
Groene groentesoep
PT30M
Groene groentesoep
Een heerlijk groene groentesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene groentesoep te bereiden
Breng in een grote pan 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook.
Was alle groenten.
Snij de punten van de asperges, snij de houtige onderkant eraf en rasp de stengels op een grove rasp.
Snij de ui en komkommer in dunne plakjes.
Snij de tomaatjes in vieren.
Knip de munt fijn.
Kook alle groenten, behalve de aspergepunten, 10 minuten in de bouillon.
Voeg op het laatste moment de aspergepunten, de munt, een mespunt zout en wat versgemalen peper toe.
Serveer de soep warm, lauw of gekoeld.
Was alle groenten.
Snij de punten van de asperges, snij de houtige onderkant eraf en rasp de stengels op een grove rasp.
Snij de ui en komkommer in dunne plakjes.
Snij de tomaatjes in vieren.
Knip de munt fijn.
Kook alle groenten, behalve de aspergepunten, 10 minuten in de bouillon.
Voeg op het laatste moment de aspergepunten, de munt, een mespunt zout en wat versgemalen peper toe.
Serveer de soep warm, lauw of gekoeld.