KookJij

Groene groentesoep

Een heerlijk groene groentesoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groene groentesoep te bereiden

Haal de muntblaadjes van de takjes (bewaar de takjes) en snijd de blaadjes grof. Was de ui schoon en halveer hem (met schil). Breng 1 liter water aan de kook met de munttakjes, de uihelften, de kipfilet en de aardappelen en laat het 10 min. op een laag vuur doorkoken. Schep de ui en de takjes uit de bouillon (deze worden verder niet gebruikt). Haal ook de kip eruit en houd hem even apart. Kook de doperwten en de helft van de muntblaadjes 5 min. mee met de aardappelen en pureer de soep. Breng op smaak met de yoghurt, peper en weinig zout. Trek het kippenvlees met een vork uit elkaar en roer het door de soep. Leg de aspergetips in een bodempje water in een schaaltje en verwarm 2 min. in de magnetron. Garneer de soep met de aspergetips en de rest van de muntblaadjes en serveer met bruinbrood en een schaaltje olijfolie om in te dippen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst