Recept
« Terug naar recepten
Groene thee roomijs
PT45M
Groene thee roomijs
Een heerlijk groene thee roomijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Amerika
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene thee roomijs te bereiden
Neem de droge groene thee en week in kokend water met de eetlepel suiker gedurende 10 minuten. Doe in een sauspan de vanillestok en melk en breng aan de kook en giet het over de thee. Laat 5 minuten staan. Klop de eidooiers met de 60 gr suiker in een andere kom. Zeef de melk met vanillestok nu in de opgeklopte eidooiers en suiker. Doe het terug in een (zuivere) pan op middelhoog vuur en roer continu met een spatule. Maak nu en dan een streep op de achterkant van de spatule. Als het mengsel niet meer naar onder druipt is het klaar. Zet onmiddellijk van het vuur af in een kom of afwasbak met zuiver koud water. Als het mengsel is afgekoeld is meng je er de opgeklopte room onder. Verplaats het mengsel nu in een roomijsmachine of sorbetiére en draai het mengsel gedurende 20 a 40 minuten af, of totdat het stijf is. Doe het ijs in een bewaardoos en zet het geheel in de diepvries tot gebruik.
Naomi zegt: