Voor de lijners onder ons: inplaats van 1 kg. suiker 500 gram Van Gilse geleisuiker speciaal, je moet dan wel 1250 gram tomaten nemen.
Je kunt dit recept ook gebruiken met rode tomaten, dan iets korter koken omdat de tomaten rijp zijn.
Recept
« Terug naar recepten
Groene tomatenjam
PT0M
Groene tomatenjam
Een heerlijk groene tomatenjam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
? personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene tomatenjam te bereiden
De tomaten in stukken snijden, suiker er over doen en een nacht laten intrekken.
Dan op het vuur laten sudderen tot alles opgelost is, goed omroeren, zeker tot de tomaten zacht zijn ± 30 minuten.
Dan het citroensap toevoegen.
Koken tot de massa dik wordt.
Onmiddellijk in potjes doen, goed sluiten, 5 minuten op de kop zetten, Dan keren en laten afkoelen.
Dan op het vuur laten sudderen tot alles opgelost is, goed omroeren, zeker tot de tomaten zacht zijn ± 30 minuten.
Dan het citroensap toevoegen.
Koken tot de massa dik wordt.
Onmiddellijk in potjes doen, goed sluiten, 5 minuten op de kop zetten, Dan keren en laten afkoelen.
Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wouros zegt:
M. Spaas zegt: