Recept
« Terug naar recepten
Groenlof met kaas en spek
PT30M
Groenlof met kaas en spek
Een heerlijk groenlof met kaas en spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De Oude Muur
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenlof met kaas en spek te bereiden
Was de groente en snijd ze in reepjes van 1 cm.
Blancheer de groente in kokend water met iets zout en met citroensap gedurende 5 minuten.
Laat ze op een vergiet uitlekken.
Snijd het spek in dunne reepjes en bak deze in de boter.
Voeg dan de uitgelekte groenlof toe en smoor de groente 10 minuten op een laag vuur.
Af en toe omscheppen.
Schep groenlof in een ingevette vuurvaste schaal en bestrooi dit met oude geraspte kaas.
Zet de schaal enkele minuten in een voorverwarmde oven op 150° C of onder de grill.
Tip
Smakelijk bij gekookte aardappelen en gehaktballen in pikante saus.
Verwijder de groene toppen en zo nodig de buitenbladeren.
Hou je van bitter, laat ze er dan aan.
Blancheer de groente in kokend water met iets zout en met citroensap gedurende 5 minuten.
Laat ze op een vergiet uitlekken.
Snijd het spek in dunne reepjes en bak deze in de boter.
Voeg dan de uitgelekte groenlof toe en smoor de groente 10 minuten op een laag vuur.
Af en toe omscheppen.
Schep groenlof in een ingevette vuurvaste schaal en bestrooi dit met oude geraspte kaas.
Zet de schaal enkele minuten in een voorverwarmde oven op 150° C of onder de grill.
Tip
Smakelijk bij gekookte aardappelen en gehaktballen in pikante saus.
Verwijder de groene toppen en zo nodig de buitenbladeren.
Hou je van bitter, laat ze er dan aan.
Hilde Dumont zegt: