KookJij

Groente oventaart bedekt met bloemkoolkaaspuree

Hoe je door het leegmaken van je groentenla een heerlijk gerecht kunt maken...
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie: 10.3 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groente oventaart bedekt met bloemkoolkaaspuree te bereiden

  1. Kook de bloemkool (in roosjes) en laat het dan goed uitlekken en iets afkoelen.
  2. Verwarm olijfolie in een wok en laat de groenten (beginnen met de ui en knoflook) een beetje zacht worden.
  3. Doe de tijm en rozemarijn en zwarte peper erbij. (alles royaal)
  4. Doe het gehakt er bij en blijf husselen tot dat enigszins gaar is.
  5. Staafmixer de bloemkool met olijfolie en roer de kaas er door.
  6. Vet een ovenschaalt in. (of 2 kleintjes)
  7. Verwarm de oven tot 200 graden. (hete lucht)
  8. Doe het groentenmengsel er in.
  9. Bedek met de bloemkooolkaaspuree en plet het een beetje goed aan.
  10. 20 minuten in de oven en
  11. eventueel nog even de grill er over heen gooien.

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Soms heb ik van alles nog een beetje in de groentela of in de schuur.
Soms ga ik dan wat proberen ;)
Dit was erg goed en bijzonder lekker.
ik heb 1 schaaltje in de diepvries gedaan: heerlijk om te eten als ik niet zoveel tijd heb om te koken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Judith

Judith zegt:
Erg lekker. Dubbele hoeveelheid gemaakt voor 3 personen. Is iets te licht voor ons voor complete maaltijd.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat klinkt weer heerlijk! Handig, een extra portie, dat gaan wij zeker de komende tijd nodig hebben met een ontmantelde keuken ;-)