Soms heb ik van alles nog een beetje in de groentela of in de schuur.
Soms ga ik dan wat proberen ;)
Dit was erg goed en bijzonder lekker.
ik heb 1 schaaltje in de diepvries gedaan: heerlijk om te eten als ik niet zoveel tijd heb om te koken.
Recept
« Terug naar recepten
Groente oventaart bedekt met bloemkoolkaaspuree
PT50M
Groente oventaart bedekt met bloemkoolkaaspuree
Hoe je door het leegmaken van je groentenla een heerlijk gerecht kunt maken...
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
10.3 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groente oventaart bedekt met bloemkoolkaaspuree te bereiden
- Kook de bloemkool (in roosjes) en laat het dan goed uitlekken en iets afkoelen.
- Verwarm olijfolie in een wok en laat de groenten (beginnen met de ui en knoflook) een beetje zacht worden.
- Doe de tijm en rozemarijn en zwarte peper erbij. (alles royaal)
- Doe het gehakt er bij en blijf husselen tot dat enigszins gaar is.
- Staafmixer de bloemkool met olijfolie en roer de kaas er door.
- Vet een ovenschaalt in. (of 2 kleintjes)
- Verwarm de oven tot 200 graden. (hete lucht)
- Doe het groentenmengsel er in.
- Bedek met de bloemkooolkaaspuree en plet het een beetje goed aan.
- 20 minuten in de oven en
- eventueel nog even de grill er over heen gooien.
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Judith zegt: