KookJij

Groentemix met artisjok-venkel-erwt-tuinboon

Een heerlijk groentemix met artisjok-venkel-erwt-tuinboon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groentemix met artisjok-venkel-erwt-tuinboon te bereiden

1).Fruit de uien en de venkel aan in de olijfolie tot ze zacht zijn geworden (zonder een kleurtje te hebben gekregen).
2).Voeg de knoflook toe en blijf een minuut goed doorroeren.
3).Doe dan de tuinbonen er bij (eventuel met een scheutje water) en laat op een zacht vuur 15 minuten garen met deksel op de pan.
4).Doe de diepvries erwtjes er bij en roer tot de erwtjes door en door warm zijn geworden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dit groente gerechtje past eigenlijk overal bij en het is eens wat anders.
Wij eten dit bv met lamscoteletjes en aardappelpurée en drinken daarbij dan een roséwijn of een lichtvoetige rode wijn
(Barbera, Beaujolais).
De artisjokkenharten kopen wij bij de Marokkaanse winkel (diepvries, kant en klaar), de olijfolie is extra virgine.
De aangegeven tijd is inclusief alle schoonmaakactiviteiten en het dubbeldoppen van de tuinbonen neemt wel enige tijd in beslag.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst